اسناد ملی و استانی مورد نیاز این قانون بهشرح زیر تهیه و تدوین میشود:
الف – سند راهبرد ملی مدیریت بحران: سندی است که در چهارچوب این قانون و سایر قوانین و مقررات، جهتگیریها، اصول، معیارها و روشهای پیشبینی، پیشگیری و کاهش خطر، آمادگی، پاسخ و بازتوانی و بازسازی توسط دستگاههای مشمول این قانون و نحوه مشارکت مردم را هماهنگ با سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامههای توسعه کشور مشخص میکند. این سند با تایید ستاد ملی به تصویب شورایعالی میرسد.
ب – برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح: سندی است که سازمان با مشارکت کلیه دستگاههای مسوول موضوع ماده (2) این قانون، با رعایت قوانین و مقررات و در چهارچوب سند راهبرد ملی مدیریت بحران تهیه میکند و اهداف ویژه کاهش خطر حوادث و سوانح را به همراه اقدامات مربوطه بیان میکند. این سند با تایید ستاد ملی بهتصویب شورایعالی میرسد.
پ – برنامه استانی کاهش خطر حوادث و سوانح: سندی است که اداره کل مدیریت بحران استان با رعایت قوانین و مقررات و با مشارکت کلیه دستگاههای مسوول موضوع ماده (2) این قانون متناظر در استان، بر اساس برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح تهیه میکند و شناخت مخاطرات، آسیبپذیریها، ظرفیتها و راهکارهای کاهش خطر استان را دربر میگیرد. این سند پس از تایید سازمان لازمالاجراء است.
ت – برنامه ملی آمادگی و پاسخ: سندی است که سازمان با رعایت قوانین و مقررات و با مشارکت کلیه دستگاههای مسوول موضوع ماده (2) این قانون، در چهارچوب سند راهبرد ملی مدیریت بحران تهیه میکند و وظایف و اقدامات دستگاههای مسوول و نحوه هماهنگی بینسازمانی را جهت آمادگی مطلوب و پاسخ موثر و بهموقع به حوادث و بحرانها تبیین میکند. این سند با تایید ستاد ملی به تصویب شورایعالی میرسد.
ث – برنامه استانی آمادگی و پاسخ: سندی است که اداره کل مدیریت بحران استان با رعایت قوانین و مقررات و با مشارکت کلیه دستگاههای مسوول موضوع ماده (2) این قانون متناظر در استان، بر اساس برنامه ملی آمادگی و پاسخ تهیه کرده و وظایف و اقدامات دستگاههای مسوول و نحوه هماهنگی بینسازمانی را جهت آمادگی مطلوب و پاسخ موثر و بهموقع به حوادث و بحرانها تبیین میکند. این سند پس از تایید سازمان لازمالاجراء است.
ج – برنامه ملی بازسازی و بازتوانی: سندی است که ضوابط، چهارچوبها، الگوها و روشهای موثر بازتوانی و تهیه طرحهای بازسازی قبل و بعد از حوادث و سوانح را دربرمیگیرد و توسط سازمان و با مشارکت کلیه دستگاههای مسوول موضوع ماده (2) این قانون با رعایت سایر قوانین و مقررات، در چهارچوب راهبرد ملی مدیریت بحران تهیه میشود. این سند با تایید ستاد ملی به تصویب شورایعالی میرسد.
چ – پیوست کاهش خطر: سندی است که چگونگی کاهش خطر حوادث و سوانح در برنامهریزی و اجرای هر یک از طرحهای ملی یا همتراز آن را از طریق مطالعات میدانی و مبتنی بر شواهد تبیین میکند. این سند توسط دستگاههای موضوع ماده (2) این قانون که مسوولیت برنامههای مذکور را برعهده دارند، تهیه میشود و به تصویب رئیس سازمان میرسد.
تبصره – کلیه سندها و برنامههای ذکرشده در این ماده از زمان لازمالاجراءشدن این قانون حداکثر ظرف مدت ششماه تهیه و مراحل تصویب آن طی میشود.