Skip to content
- ماده 17
- هیاتعمومی با شرکت حداقل دوسوم کلیه قضات دیوان به ریاست رییس دیوان و یا معاون قضایی دیوان تشکیل میشود. مشاوران و کارشناسان موضوع ماده (7) قانون میتوانند با دعوت رییس دیوان یا معاون قضائی دیوان بدون داشتن حق رای، در جلسات هیاتعمومی شرکت کنند و در صورت لزوم نظرات کارشناسی خود را ارائه نمایند. هیاتعمومی دارای یک منشی از کارکنان اداری خواهد بود که زیر نظر اداره کل هیاتعمومی انجام وظیفه میکند.
- ماده 18
- حضور طرفین شکایت یا نمایندگان یا وکلا و کارشناسان آنان به تشخیص رییس دیوان یا معاون قضایی دیوان یا اکثریت قضات بلامانع است. اشخاص مذکور از طریق اداره کل هیاتعمومی دعوت میشوند.
تبصره1ـ روسای هیاتهای تخصصی یا مدیرکل هیات عمومی نیز میتوانند پیشنهاد دعوت از طرفین را به رییس دیوان بدهند. این دعوت پس از موافقت رییس دیوان یا معاون قضایی دیوان انجام خواهد شد.
تبصره2ـ معاونت آموزش، پژوهش و پیشگیری میتواند با موافقت رییس دیوان، از استادان دانشگاه، دانشجویان، کارشناسان و قضات شاغل در سایر مراجع قضایی جهت حضور در جلسات هیاتعمومی برای اهداف آموزشی یا پژوهشی دعوت نماید. در صورت موافقت، مراتب جهت هماهنگیهای لازم به معاون قضایی دیوان اعلام میشود.
- ماده 19
- اداره جلسه و رعایت ترتیب مذاکرات، حفظ نظم و نظارت بر حسن اجرای مقررات این آییننامه بر عهده رییس جلسه خواهد بود.
تبصره1ـ هر یک از قضات حاضر میتوانند نسبت به نحوه اداره جلسه و رعایت مقررات این آییننامه به صورت خارج از نوبت تذکر دهد. چنانچه رییس جلسه تذکر را وارد بداند به آن ترتیب اثر میدهد.
تبصره2ـ جلسات هیاتعمومی با تلاوت آیاتی از کلاما… مجید آغاز میشود و رییس جلسه میتواند حداکثر به مدت 20 دقیقه مطالب لازم را مطرح نماید.
- ماده 20
- دستور کار هیاتعمومی، توسط مدیرکل هیاتعمومی و یا معاون وی و در غیاب آنان یکی از قضات به تشخیص رییس هیات قرائت میشود.
176